Udaj się w podróż po wyjątkowych smakach i zapachach wydobytych ze zdrowych produktów pochodzących od sprawdzonych dostawców.
Żeglarska to restauracja a'la carte, która czerpie z tradycji Mazur, a także z receptur europejskich i nowoczesnych technik kulinarnych. Do Żeglarskiej przynależy patio otulone zielenią drzew, które wspólnie z okazałym kominkiem i podświetlanymi witrażami tworzy niepowtarzalna aurę.
We wnętrzach Restauracji Kapitańskiej czekają na Gości obfite śniadania i obiadokolacje. Posiłkom towarzyszy bajeczny widok na jezioro Tałty. Restauracyjny taras to także szansa na promienie słońca i świeże powietrze przy aromatycznej kawie.
Szef Kuchni gotuje z szacunkiem do darów regionu, dlatego nasi Goście znajdą w menu mazurskie ryby, soczyste mięsa, fenomenalnie przyrządzoną dziczyznę i bogactwo runa leśnego. Polska i mazurska tradycja przełamana jest światowymi trendami kulinarnymi. Szef Kuchni dba o świeże składniki będące źródłem zniewalających smaków i aromatów.
Patio mieszczące się przy Żeglarskiej bywa miejscem koncertów, występów artystów lub popisów live cooking Szefa Kuchni. Miriady kwiatów, korony drzew, kamienny mur z podświetlonymi witrażami i ogień płonący w okazałym kominku emanują ciepłem i urokiem, budując przytulną atmosferę.
Rezerwacja stolika:
Tel.: + 48 87 429 84 83
restauracja@hotel-port.pl
Rezerwacje przyjęć okolicznościowych:
Tel.: + 48 87 429 84 33
rezerwacje@hotel-port.pl
Śniadania w Restauracji Kapitańskiej: 7:00 - 10:30
W Kapitańskiej na Gości czekają obfite śniadania z dużym wyborem dań i dodatków oraz różnorodne obiadokolacje. W restauracji furorę robi drewniany bar w kształcie żaglowca, a także przeszklona podłoga z widokiem na basen. Kapitańska posiada przestronny taras, który jest doskonałym miejscem na posiłek i kawę z widokiem na panoramę jeziora Tałty.
O najmłodszych Gości dbamy nie tylko podczas animacji i w Klubie Malucha. Zależy nam, by dzieci w naszym hotelu czuły się jak w domu. Szef Kuchni przygotował dla najmłodszych specjalne menu.